Historia

Firma rozpoczęła swoją działalność w 1992 roku jako Młyny Produkcyjno – Handlowe Tadeusz Michalczyk. Początkowa wielkość produkcji pszenicy sięgała 100 ton na dobę, żyta 50 ton na dobę. Dzięki wytrwałej pracy nad uzyskiwaniem jak najwyższej jakości mąki, firma szybko osiągnęła pełną sprzedaż.
Aby w pełni zaspokoić potrzeby stałych oraz wciąż przybywających klientów, w roku 2003 wybudowano i oddano do użytku nowy młyn pszenny o wydajności 400 ton na dobę. Rok później utworzono piekarnię laboratoryjną, gdzie jakość mąki oceniana jest za pomocą próbnych wypieków oraz poprzez ich ocenę sensoryczną.
W 2004 roku zmodernizowano stary młyn pszenny i adaptowano go na młyn żytni o wydajności ok. 100 ton na dobę.
W roku 2005 firma uzyskała certyfikaty jakości poświadczające spełnienie wymagań normy ISO 9001:2000 oraz systemu HACCP zgodnego z wymaganiami kodeksu żywnościowego.
W roku 2007 rozpoczęliśmy produkcję mieszanek piekarniczych opartych na naturalnych składnikach. Mieszanki takie jak chleb Szczepan, Herbowy, Świeżak czy Ziarniak służą do wyprodukowania chleba o wysokich wartościach odżywczych i wyjątkowym smaku oraz aromacie.
Od roku 2008 firma działa jako Młyny Szczepanki Sp. z o.o.

Rok 2011 to nowa inwestycja polegająca na rozbudowie młyna pszennego. Dzięki niej wydajność produkcji zwiększy się o 250 ton na dobę.